Derfor er det vigtigt at betale SKAT og moms

Som du sikkert godt er klar over, hvis du bor i Danmark, lever vi i en velfærdsstat. Det betyder blandt andet, at vi har adgang til gratis uddannelse, sundhedsvæsen og en udbygget infrastruktur. Denne velfærdsstat er dog dybt afhængig af, at dens indbyggere betaler SKAT. Derfor er det vigtigt at vi alle løfter vores del af byrden, og bidrager til samfundet med SKAT og moms.

En del af samfundet

Har du et arbejde, skal du betale en vis andel af din indkomst til staten i SKAT. Andelen afgøres af, hvor meget du tjener. Hvis man tjener meget, skal man betale væsentligt mere end hvis man ikke tjener nær så meget.

Nogle arbejdspladser sørger for, at deres medarbejdere betaler SKAT. Det er dog nok for nogle arbejdspladser at råde medarbejderne til at gøre det, og så lade dem finde ud af det selv.

Det er særligt hvis du arbejder sådan et sted, at det er vigtigt at forstå alvoren i at betale SKAT. Her skal du nemlig selv sørge for at indberette din indkomst til SKAT, så de kan trække det passende beløb.

Som sagt bidrager din SKAT til samfundets goder. Det er ulovligt ikke at betale SKAT. Men selv hvis du har en formodning om, at du måske ville kunne slippe afsted med ikke at betale din SKAT, burde du alligevel gøre det. SKAT er nemlig ikke til for at genere dig, men for at gavne alle andre.

Når du betaler din retmæssige andel i SKAT, kan det få dig til at føle dig som en del af noget større. Et samfund hvor alle bidrager med det, de kan.

Særligt hvis du er indehaver af en virksomhed, er det vigtigt at betale SKAT. En virksomhed er en vigtig del af et samfund, og staten gør et stort arbejde for at skabe gode omstændigheder for danske virksomheder. Uanset om du sælger boliger eller sexlegetøj, skal du betale din del.

Du snyder mest dig selv

Skal man så kun betale SKAT for andres skyld? Ja, sådan burde det gerne være. Men nej, i virkeligheden går det mest ud over dig selv, hvis du ikke får betalt. Hvert år til foråret kommer der nemlig en afregning af alle de penge, du har tjent, og den SKAT, du har betalt eller ikke betalt.

Hvis du ikke har fået betalt din retmæssige andel, vil du altså blive opkrævet en stor afgift, svarende til det beløb, du manglede at betale.

Hvis beløbet er for stort til at betale på en gang, er det naturligvis muligvis at fordele afgiften over flere måneder. Det er dog ikke ligefrem dejligt at skulle betale et beløb hver måned, fordi du i fortiden var dårlig til at betale SKAT.

Derfor er det altså bedre at være på forkant med tingene, da det er bedre at vide, hvor mange penge, du har. Det er heller ikke optimalt at gå med en idé om at du har mange penge, men så pludselig få indkrævet en stor del af dem, fordi du ikke fik betalt din SKAT.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *